İzdivaç programlarına çok çarpıcı araştırma


İzdivaç programlarına çok çarpıcı araştırma

İzdivaç programlarına çok çarpıcı araştırma
25 Ocak 2017 Çarşamba 20:37 tarihinde paylaşıldı.

Meclis Araştırma Komisyonunda yer alan rapora göre izdivaç programlarının izlenme nedenleri arasında ilk sırada %45 ile merak olduğu belirlendi. Halkın büyük kesimi ise evlilik programlarının Türk aile yapısını bozduğunu savunuyor.

  Türkiye'de son zamanlarda evlilik programları arasında yaşanan iğrenç olayların artmasıyla bu programlarla ilgili araştırmalara da hız verildi. Türk aile birliğinin güçlendirilmesi adına çalışma yürüten ve gerekli tedbirlerin belirlenmesi hedefiyle açılan Meclis Araştırma Komisyonu, televizyon kanallarındaki evlilik programlarını inceledi. Halkın %79,1'i bu programların Türk aile birliği yapısını bozduğuna inandığı belirlendi. 

TÜRK AİLE YAPISINI BOZUYOR

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, geçen yıla göre RTÜK'e gelen şikayet sayısı yüzde 12 artış göstererek evlilik programlarının yayından kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmaları halen sürerken, yapılan evlilik programlarının zararları Meclis Araştırma Komisyonu raporlarına yansıdı. Araştırmaya göre yüzde 79,1'lik büyük bir kesim izdivaç programlarının aile yapısını bozduğu, ilişkilerin olumsuz etkilendiği, yüzde 14,5 ise olumsuz bir sonuçla karşılaşmadıklarını belirtiyor.

Yaş gruplarına bakıldığında ise 25-34 yaş arasında yüzde 84,8'i, 35-44 yaşındakilerin yüzde 85,5'i, 45-54 yaşında olanların yüzde 81,1'i ve 55 yaş üstündeki kişilerin yüzde 80'i bu tür evlilik programlarının Türk aile yapısına zarar verdiğini düşünüyor.

Ayrıca evlilik programları aracılığıyla evliliklerin güvenilir olmadığını düşünüyor. Katılımcıların tamamı bu tür programlara çıkmayı düşünmediklerini, yüzde 5'i bu tür programlarda evlenenlerin uzun süreli mutluluk yakalayamayacağını düşünüyor.

Araştırmaya bakılırsa evlilik programları izlenme nedenleri arasında ilk sırada yüzde 45 ile merak geliyor. Yüzde 35 ile mahremiyet deşifresi, yüzde 20 ile eğitimsizlik, ilginçlik geliyor. Evlilik programlarının olumsuz olduğunu düşünenlerin gerekçesine bakılırsa, bu programların topluma yanlış örnek olması, şov amacı gütmesi, reyting için mahremiyeti ortaya sunması geliyor.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com