Mersin'de Hayır Pankartları indirildi


Mersin'de Hayır Pankartları indirildi

Mersin'de Hayır Pankartları indirildi
10 Nisan 2017 Pazartesi 15:15 tarihinde paylaşıldı.

Mersin'de bulunan Mimarlar ve Makine Mühendisleri Odası binalarında bulunan "Hayır" pankartları Akp'nin şikayeti üzerine indirildi.

 Referanduma günler kala partiler ve bazı kuruluşlar kampanyalarını sürdürmeye devam ediyor. Mersin'in Yenişehir İlçesi'nde bulunan Mimarlar Odası ve Makine Mühendisleri Odası binalarında yaklaşık 1 aydır asılı olan "Hayır" pankartları Akp'nin şikayeti üzerine polis ekiplerince kaldırıldı.


YASAK KARARI İLÇE SEÇİM KURULUNDAN

Mersin Haber, Mersin'in Yenişehir İlçesi'nde bulunan Mimarlar Odası binasına yaklaşık olarak bir aydır adılı olan ve üzerinde "Ülkemiz ve halkımızın geleceğini, Cumhuriyeti, Demokrasiyi, Laikliği toplumsal yaşam bütününü ve meslek alanlarımızı korumak için Hayır" aynı yerde olan Makine Mühendisleri Odası binasına da yaklaşık olarak 10 gündür asılı olan "Vatanımızi Milletimiz, Mesleğimiz, Çocuklarımız için Hayır" yazan ve iki ayrı yerde bulunan pankartlar İlçe Seçim Kurulu kararınca polis ekipleri tarafından indirildi.


AKP'DEN PANKART ŞİKAYETİ

Her iki binada bulunan "Hayır" pankartları hakkında Akp Yenişehir İlçe Seçim Kurulu'na giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu harekete geçti.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Badak önderliğinde toplanan 7 kişilik ekip, odaların kamu kurumu niteliği taşıması ve pankartların bulunduğu yerin reklam alanı dışında olması nedeniyle itirazı dikkate aldı. Hayır pankartlarının kaldırılmasına ise Chp üyesi Şerife Arıcı Yıldız, Mhp üyesi Hamza Aygün, Hdp üyesi Hamza Ağaç ve çok sayıda partili itiraz etti. Karar tebliği gönderilen odalar ise pankarları indirmek zorunda kaldı.


"VATAN HAİNİ İLAN ETTİLER"

Makine Mühendisleri Odası Mersin Başkanı Akar Tütüncü ise çoğu devlet kurumlarına evet pankartları asıldığını dikkat çekerek "Devlet kurumları evet pankartlarıyla donatılıyor. Bu ise çifte standartı ortaya koyuyor. Şuanda biz vatan haini muamelesi görüyoruz. Oysa bu bizim görüşümüzü belirtmek için asılan pankartlardır. Bu hareketlerle Cumhuriyet ve demokrasiye darbe vurulmaktadır. Afişler asıldıktan Akp tarafından sonra sosyal medyadan linç kampanyası başlatıldı. Biz herhangi bir parti için çalışmıyoruz ve ülkenin geleceği hakkında görüş belirtmemiz de son derece normaldir" dedi.

Mersin Haber



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com