Mersin'deki Kırmızı Ev Sırlarla Dolu


Mersin'deki Kırmızı Ev Sırlarla Dolu

Mersin'deki Kırmızı Ev Sırlarla Dolu
27 Mayıs 2017 Cumartesi 12:00 tarihinde paylaşıldı.

Mersin'in Tarsus İlçesi 82 Evler Mahallesi'nde 7 aydır süren gizemli kazı sebebiyle mahallede kuş uçmuyor. Söylentilere göre ilk İncil bulunduğu dilden dile aktarılıyor.

 Tarsus'un 82 Evler Mahallesi'nde devlet kontrollü olarak 7 aydır kazı çalışmaları yapılıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, bir polisin defineciler tarafından öldürülmesinden sonra başlayan ve uzun namlulu silahlarla özel hareket polislerinin çevrede önlem aldığı arkeolojik kazı 7 aydır sürüyor. Kazı yapılan alanın yaklaşık olarak 150 metrekare alanına da kazı alanı görüntülerinin engellenmesi için mavi branda ile tel örgü çekildi.


GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAK

Sokağa yaklaşan herkesi polis ekipleri uzaklaştırıyor. Resmi bir açıklama yapılmayan ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın da giremediği kazı alanında neler yapıldığı hala bir sır gibi saklanıyor. 7 aydır devam eden kazı çalışmaları bazı şehir efsanelerini de doğurmuş gibi görünüyor. Bazılarına göre Danyel Peygamber'in hazinesi bulunduğu kimine göreyse ilk İncil'in tahrif edilmemiş olarak bulunduğu iddia ediliyor. Yılanların başı olarak bilinen Şahmeran'ın evinin bulunduğunu söyleyenler bile var.

Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Mithat Erdal, 28 Ocak 2012'de öldürülmüştü. Erdal'ın definecilerle kiraladığı kırmızı evde olan biteni emniyete bildirdiği biliniyordu. Polis memuru kendi tabancasıyla başından vurulduğunda ise silahını temizlerken öldürüldüğü iddaa edilmişti. 15 Temmuz sonrasında Tarsus Emniyet Müdürü'nün tutuklanmasıyla birlikte Erdal'ın eşi de kocasının öldürüldüğünü söyleyerek yeniden soruşturma talebinde bulundu. Savcılık tallimatıyla kırmızı evin orada bir çalışma başlatıldı.

7/24 SİLAHLI KORUMALAR BEKLİYOR

Geçtiğimiz kasım ayında başlatılan kazı çalışmaları, uzun namlulu silahlarla özel hareket polisleri eşliğinde yapılıyor. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü uzman arkeologları ve Tarsus Arkeoloji Müzesi'nin yaptığı çalışmalar çok sıkı güvenlik önlemleri altında yapılıyor. Kazı alanı çevresi ve alanı görebilecek her yere tel örgü ve brandalar çekilmiş durumda. Ayrıca alan uydu görüntülerine de kapatıldı. Kazı alanına da ayrıca büyük bir Türk bayrağı asıldı. Kazının kamuoyuyla paylaşılmaması da kazının esrarengiz olmasına neden oluyor. Her kahvede ve köşebaşlarında kazı ile ilgili efsaneler artmaya devam ediyor.

Kazının yapıldığı bölge 3. derece sit alanı olduğu da biliniyor. Gerek bakanlık tarafından gerekse yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre ise en büyük ihtimalin zengin buluntuları olan bir anıtmezarın arkeologlar tarafından kazılarak ortaya çıkarılması olarak değerlendiriliyor. Ayrıca hazine denecek kadar önemli şeylerin yağmalanmasının önüne geçmek için bu kadar geniş güvenlik önlemleri alındığı, bölgenin mezarlık olmasından dolayı kazıların diğer evlere sıçramasından endişe duyulduğundan dolayı da bazı buluntuların şimdilik kamuoyundan saklandığı belirtiliyor.

Mersin haber için MersindeHaber.com



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com