Mersin İdman Yurdu üzerinden 30 Milyonluk dolandırıcılık


Mersin İdman Yurdu üzerinden 30 Milyonluk dolandırıcılık

Mersin İdman Yurdu üzerinden 30 Milyonluk dolandırıcılık
25 Şubat 2017 Cumartesi 19:24 tarihinde paylaşıldı.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği'ne giriş çıkış araçlardan Mersin İdman Yurdu'na gelir sağlamak amacıyla toplanan 30 milyon lirayı Ö.Ö.'nün kendi zimmetine geçirdiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

 Ülkede ve Mersin'de Fetö/Pyd yolsuzluk davaları devam ederken bu kez Mersin İdman Yurdu adı kullanılarak toplanan yardım paralarıyla yapılan vurgun gün yüzüne çıkarıldı. Mersin Limanı'nda 7 yıldır toplanan yaklaşık 30 Milyon Lira (eski parayla 30 trilyon) buhar oldu uçtu. Bu olayın yıllardır sürmesi ve kulüp yöneticilerinin dikkatini çekmemesi nedeniyle büyük tepkilere neden oldu.

Mersin İdman Yurdu, maddi yönden kötü günler yaşarken bir kötü haber daha geldi. 7 yıl önce kulüp yöneticilerinin Mersin Limanı'na giriş-çıkış yapan araçlardan toplanan ücretin Mersin İdman Yurdu'na yardım amaçlı toplanması için valiliğe başvurdu. Başvuru sonucunda olumlu yanıt geldi. Bunun sonrasında limanda çalışan kart sorumlusu Ö.Ö. yardımın toplanmasından kulübe aktarılması için görevlendirildi. Fakat iddialara göre 7 yıl içinde yaklaşık olarak 30 milyon lirayı bulan yardım parası Mersin İdman Yurdu'na aktarılmadı. Olayın ortaya çıkmasından sonra ise kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

NİYE TAKİP EDİLMEDİ?

Habertürk'te yer alan habere göre, Mersin Limanı Mülki İdare Amiri Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu ise konuyu doğruyarak araştırma yapıldığını belirtti.  Kaymakam "Böyle bir iddia bulunuyor ve konu incelenmek üzere gerekli işlemler yapılması için gereken yerlere bilgi verildi. Şimdilik konu incelenmektedir." dedi. Öte yandan soruşturma devam ederken, Mersin'de ayrıca güzellik salonu işleten ve adı dolandırıcı olarak geçen Ö.Ö.'nün görev yerinin değiştirildiği de belirtiliyor. 


BORÇ KRİZİNDE GELEN DOLANDIRICILIK

Mersin İdman Yurdu borç içerisinde kara günler yaşarken gelen bu kötü haber kentte büyük yankı uyandırdı. Kulüp üzerinden dolandırıcılık haberinin çıkması üzerine İdman Yurdu'nun gelir kaynakları daha sıkı inceleneceği belirtildi.


SAHTE DEKONT İLE İŞİ ÇÖZMÜŞ

Mersin İdman Yurdu'na bağış için toplanan ve liman giriş çıkış yapan firmalardan alınan küçük miktarlar 7 yıl boyunca toplandı ancak buna karşılık bilgisayar üzerinden yapılan sahte dekont verildi. Yapılan dolandırıcılık işlemiyle ilgili şirketin bilgisinin bulunmadığını, adına dekont düzenlenen bankanın yaptığı şikayet sonrasında dolandırıcılığın gün yüzüne çıktığı belirlendi. Yapılan araştırma sonucunda binlerce sahte dekonta ulaşıldı.


İŞTE YARDIM DEKONTLARINDAN BAZILARI

mersin idman yurdu dolandırıcılık




Mersin Haber için mersindehaber.com




Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com