Saygısız-laştık...

Saygısız-laştık...

13 Mayıs 2016, 20:11
Saygısız-laştık...
Başlıkta yazan gibi, toplumumuz genel olarak büyük bir saygısızlık içerisine bürünmeye başladı. Hiçkimsenin birbirine saygısı kalmamış durumda. En ufak bir hatada birbirimize patlıyoruz, ortalığı savaş alanına çeviriyoruz. Bazen soruyorum kendime nereye gidiyoruz böyle alel acele diye. Herkesin bir acelesi tutturmuş dünya düzenine karşı gelmeye çalışıyorlar...

Toplum olarak saygısızlaştık. Artık trafikte cinayetler işlenir oldu. Yayalara zaten yol verilmiyordu, insanlar birde sarı yanınca löp diye geçer oldu. Hadi buna da tamam diyelim de bulunduğunuz ortamlarda karşınızda bir insanın olduğunu unutmayın. Hatta insanlar kadar hayvanlar da saygıyı hakediyor diye düşünüyorum. Çünkü hayvanların da insanlar gibi bu dünyada yaşamaya hakları olduğunu düşünen insanlar arasındayım.

Saygısızlaştık...

 Teknolojinin getirmiş olduğu bilgi toplumu çağıyla beraber bilgisizleştiğimiz gibi de saygısızlaştık. Kimsenin kimseye tahammülü kalmadı. Saygısız bir toplum olarak yerimizde sayıyoruz. Bunu düzeltmemiz lazım. Düzeltmek için de önce kendimizden başlamamız lazım. Saygılı birer çocuk yetiştirmemiz lazım.

Topluma değilde bazen bakıyorum çevreme anneye babaya bile saygısız olan çocuklar görüyorum. Bunların hepsi internetten, teknolojiden  geldiğine adım gibi eminim. Geliştirilen yeni teknolojilerle beraber toplumların saygı seviyelerinin de geliştirilmesinden yanayım. Özellikle söz konusu bizim toplumun da altının çizilmesi gerekir. Artık birbirimize az da olsa saygılı olmaktan yanayım...

Kalın saygı-cakla...



Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com