AKP'yi kendi anketinde bile şok edecek sonuç


AKP'yi kendi anketinde bile şok edecek sonuç

AKP'yi kendi anketinde bile şok edecek sonuç
05 Nisan 2017 Çarşamba 22:54 tarihinde paylaşıldı.

Türkiye referanduma kitlenmiş durumdayken siyasi partiler de tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin gerçekleştirdiği toplantıda AKP ve CHP'nin kaleleri olan illerdeki hayır ve evet oy oranları masaya yatırıldı.

 Referanduma günler kalarken partiler tüm hızıyla seçim kampanyalarına ve araştırmalarına devam ediyor. Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, AKP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yapılan toplantıda son araştırmalar tartışıldı. Hayır oylarının önde olduğu ille ile AKP ve CHP'nin kaleleri olarak gözüken illerdeki hayır ve evet oyları karşılaştırıldı ve şok tabloya ulaşıldı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin güçlü olduğu illerde hayır oylarının %80'lerde olduğu, AKP'nin güçlü olduğu illerde ise evet oylarının %50'de kaldığı belirlendi.


AKP'Yİ ŞOK EDECEK SONUÇLAR TARTIŞILDI

Akp'nin il il araştırdığı anket sonuçları ise şu şekilde belirlendi:

Kayvesi, Yozğat, Amasya, Niğde, Nevşehir ve Çankırı illerine bakılırsa evet oylarının önde olduğu fakat Konya'da hedeflenen rakamın gelmediği belirlendi.

AKDENİZ VE EGE HAYIR DİYOR

Akdeniz ve Ege Bölgelerinde yapılan araştırmalar sahil kentlerinde hayır oylarının açık ara önde olduğu belirtildi. 


ŞIRNAK, HAKKARİ, SİİRT'TE HAYIR OYLARI ÖNDE

Evet oylarının yüzde 50'de tıkandığı belirtilen Diyarbakır'da durum değerlendirilirken, Siirt, Şırnak, Hakkari'de ise hayır oyları açık ara önde olduğu ifade edildi.


İZMİR'DE HAYIR, İSTANBUL SIKINTILI, ANKARA İYİYE YAKIN"

Yapılan araştırmalar neticesine bakılırsa; AKP üç büyük kentte ilçelerde araştırmaya gitti. CHP'nin ve AKP'nin güçlü olduğu illerde ve ilçelerde araştırma yapıldı. İstanbul'da CHP'nin güçlü gözüktüğü ilçeler arasında hayır oylarının %80'lerde, Akp'nin güçlü olduğu illerde evet oylarının %50'lerde seyrettiği görüldü.

İzmir'de ise Hayır oylarının farklı şekilde önde olduğu, Ankara'da evet oylarının artışa geçtiği belirtildi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com