CHP, ithal Tohuma Hayır diyor


CHP, ithal Tohuma Hayır diyor

CHP, ithal Tohuma Hayır diyor
28 Şubat 2017 Salı 23:16 tarihinde paylaşıldı.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 2018'de uygulanacak olan İthal Tohum kanununa karşı olduklarını belirtti. İthal tohumu zorunlu hale getirilerek sağlıksız beslenmemizin sağlanacağı uyarısında bulunarak ithal tohuma hayır dediklerini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Tohum Kanunu kapsamında 2018 yılından itibaren şirketlerin denetimi için ithal sertifikası bulunan tohum kullanmanın zorunlu hale geleceğini belirterek "Yerli tohum kullanılmasını istiyor, ithal ve sertifikalı tohuma hayır diyoruz. 2018 yılından itibaren uygulamaya girecek olan şirketlerin denetimlerinde ithal sertifikalı tohum kanununun iptali de zorunlu ve gereklidir" dedi.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 1924 yılı Milli Mücadeleyi zafere getiren yurtsever meclisin, yerli fidanla birlikte tohumun bedava ulaştırılması için yasa halinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çiftçiler, köylüler bahçelerinde, evlerinin önünde, tarlalarda biber, lahana, domates, sebze ve meyveleri yetiştiriyor. Mısır, buğday, arpa gibi ürünlerini de ekerek geçimine katkı sağlıyorlardı" 

İTHAL TOHUMA HAYIR

2006 yılında Ak Parti tarafından çıkarılan Tohum Kanunu kapsamında 2018 yılından itibareb şirketlerin denetiminde ithal sertifikalı tohumların kullanılmasının zorunlu olduğunu belirten Özyiğit, "Aynı şekilde ithal tohum kullanmayan çiftçiler de hükümet destek vermeyecek. Köylümüz, çiftçimiz bu kanunla birlikte mağdur edilecektir" dedi.

Tarım ve üretimde çok ciddi bir sıkıntının olacağına dikkat çeken Özyiğit devam etti:

"Yerli tohumun yasaklanması ve organik tarım ile sağlıklı beslenme engellenecektir. Sağlıksız bir yaşamla hayat sürdürmemiz istenmektedir. Konya kadar yüzölçümü bulunan Hollanda'nın tarım ihracatı 200 milyar doları bulurken, Türkiye'de bu rakam 16 milyar dolar. Her politikadaki gibi tarım politikasında da verinsiz, üretken ve yeterli bulunmamaktadır. Sağlıklı beslenme için yerli tohum kullanmamız gerekmektedir.
İthal tohuma hayır diyoruz, yerli tohum kullanıyoruz. 2018'de uygulamaya girecek olan ithal tohum kanunu iptali zorunlu ve gereklidir" dedi.




Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com