Kılıçdaroğlu Bahçeli'yi ilk 4 madde için uyardı


Kılıçdaroğlu Bahçeli'yi ilk 4 madde için uyardı

Kılıçdaroğlu Bahçeli'yi ilk 4 madde için uyardı
19 Ocak 2017 Perşembe 15:46 tarihinde paylaşıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesi gerçekleşti. Bahçeli'yi ziyaretinde görüşmenin ''olumlu'' olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Anayasa teklifiyle ilgili kaygılarını Bahçeli'ye belirtti.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mhp Genel Başkanı devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Anayasa teklifi ile ilgili olarak eleştiri ve kaygılarını Bahçeli'ye iletti. AKP'li İsmail Aydın'ın Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri ile ilgili çıkışının altını çizen Kılıçdaroğlu, bu maddelerin değeşeceğinin sinyalini veren Aydın'ın "baklayı ağzından çıkardığını" belirtti.

DEĞİŞTİRİLEMEZ MADDELER

Devlet Bahçeli'nin Tbmm'deki makamında yaklaşık oalrak 45 dakika görüşen Kılıçdaroğlu, partisinin Myk toplantısına da başkanlık etti. Alınan bilgiler doğrultusunda, "ikili bir görüşme gerçekleştiği" vurgusu yapılarak ayrıntı vermeyen Kılıçdaroğlu, TBMM'deki 2. tur oylamaları başlayan Anayasa değişikliğine ilişkin teklifle ilgili olarak kamuoyuyla paylaştığı kaygılarını bir kez de Bahçeli'ye ilettiğini söyledi.

Myk üyelerinin Devlet Bahçeli'nin Chp'yi hedef alan twitter paylaşımlarını hatırlatmaları üzerine ise o konu dahil olmak üzere gündeme ilişkin genel bir değerlendirme yapıldığını belirterek görüşenin "olumlu bir atmosferde geçtiğini" söyledi.

"AKP BAKLAYI ÇIKARDI"

Kılıçdaroğlu görüşmede, Akp'li Anayasa Komisyon üyesi Bursa Milletvekili İsmail Aydın'ın Anayasa'ya göre değiştirilemez ilk 4 maddeyle ilgili olarak Tbmm Genel Kurulu'nda yaptığı çıkışı da gündeme taşıdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı danışmanlarının dahi ilk dört maddenin değiştirilemez olduğu yönünde ifadelerinin olduğunu belirten Chp lideri, "Cumhurbaşkanı danışmanları bile açık açık ilk 4 maddenin değişlmeyeceğini belirtiyor. Bunlar Cumhurbaşkanı'nın akıl verdiği insanlardır. Ak Parti bunu istiypr. Bir milletvekili de Tbmm Genel Kurulu'nda aklındaki baklayı çıkarmıştır" dedi

"TEKLİF KABUL OLURSA"

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin MYK toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunarak Ohal kapsamında bir referandum olursa bunun yaratasağı sorunlara da dikkat çekti. "Referanduma gidildiği taktirde umuyorum ki bu teklif geçmeyecektir. Eğer geçerse de Türkiye ağır bir bedel ödeyecek, hem hukuki hem de iktisadi açıdan." dedi.

Bahçeli: Genel başkan gerekeni söyledi

Anayasa değişikliği teklifi 2. tur görüşmesi öncesinde Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine görüşme yapan iki lider yaklaşık olarak 45 dakika görüşme yaptıktan sonra basına detaylı bir açıklamada bulunmadı. Kılıçdaroğlu ''MHP, Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir partidir. Bugünlerde şahsen bu görüşmenin yapılması gerekiyordu. Sayın genel başkanı ziyaret etmek istedim, kendileri de lütfedip kabul etti. Anayasa değişikliğindeki kaygılarını sayın Bahçeli'ye ilettim." dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com