Kılıçdaroğlu: Şehitler arasında ayrım yapan haindir


Kılıçdaroğlu: Şehitler arasında ayrım yapan haindir

Kılıçdaroğlu: Şehitler arasında ayrım yapan haindir
29 Kasım 2016 Salı 20:19 tarihinde paylaşıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı açılış töreninde gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu ''Parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçmeyeceğiz. Rejimimizi asla değiştirmeyeceğiz.'' dedi.

 Ataşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan 14 projenin açılış töreninde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz nokta gösteriyor ki hepimizin sorumluluğu var. Bütün sorumluluğu getirip, benim omuzlarıma yıkıp, 'Ey Kılıçdaroğlu, gel bizi kurtar' diyemezler. Hep beraber, birlik olarak omuz omuza mücadele göstereceğiz. Birlikte mücadele etmenin yolu, aynı hedefi gözetlemektir" dedi.

''TEK BİR CHP'Lİ BİLE KALSA''

Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemiyle ilgili olarak da "Rejim, el kaldırıp indirmekle değişmeyecek bir şeydir. Kimse endişeye kapılmasın. Bu topraklarda tek bir Chp'li kalsa bile parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçilmeyecektir. Rejimimizi asla değiştirmeye müsade etmeyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 14 proje için açılış töreninde yer aldı. Ataşehir'deki Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun, CHP İstanbul Milletvekilleri Dursun Çiçek ve Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de katıldı.

"SİYASETTE ORTAYA ÇIKAN KRİZ EKONOMİYİ VURDU"

Açılışta konuşma yapan Kılıçdaroğlu, ülke ekonomisinde yaşanan gelişmelere atıfta bulundu. Siyasette ortaya çıkan kriz, ülke ekonomisini de vurduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bir taraftan terör örgütleri diğer yandan baskı bir taraftan işine son verilen binlerce memurlar ve kamu görevlileri, Fırat Kalkanı operasyonlarında şehit olan askerlerimiz, ekonomide yaşanan önemli sorunlar. Başbakanın tüm yetkilerini kullanan bir başka yetkili, yetkisiz yetkili ve dolayısıyla siyasette bir karamsarlık da olduğu görülüyor. Ülkeyi kim yönetiyor şuanda belli değil. Siyasette yer alan kriz ekonomiyi de vurdu ve vurmaya da devam edecektir. Biz bunları toparlamak zorundayız ve bu ülkeyi, uygar bir ülke haline getirmek zorunda olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından Cumhuriyet kurulurken onu demokrasiyle taçlandırmak istediler. Şu anda demokraside de sorun olduğu açık ve net. Demokrasimiz de giderek bozuluyor" dedi.

"142 GAZETECİ HAPİSTEYKEN..."

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleler yurt genelinde devam ederken hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "142 gazeteci hapisteyken ülkede demokrasi vardır diyemezsiniz. On binlerce devlet memuru  işsiz kalırsa o ülkede demokrasiden söz edemezsiniz. Bir milyonu geçen mağdur aile oluşturdunuz zaman 'Onlar ağaç kökü yesinler' dediğiniz zaman ülkede huzurdan söz edemezsiniz. Bu ülkede yargının bağımsızlığını sağlamazsanız, devlette liyakati getirmez ve sağlamazsanız da devleti çökertirsiniz. Bugün geldiğimiz nokta da tam olarak budur" diye sözlerine ekledi.

"BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ"


Türkiye'de gündemde olan sorunlara karşı ortak bir noktada buluşup mücadele yapılmasıgerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Şuanki noktada  herkesin sorumluluğu var. Bütün sorumluluğu benim omuzlarıma verip 'Ey Kılıçdaroğlu, gel bizi kurtar'. diyemezsiniz. Hep birlikte hareket edip, omuz omuza mücadele ettiğimizi göstereceğiz. Ortak bir amaç olması gerekir. Brilikte mücadelemizi de göstermeliyiz. Birlikte mücadele etmenin yolu da, aynı hedefi görmekten geçer. Aynı amacı bir dava haline getirmekten geçer. Benim çocuğum işsizse, sizin çocuğunuz da işsiz peki Ankara'daki beylerin çocuğu işsiz olabiliyorlar mı? Bu ülkenin yoksul halkının çocukları dağlarda terörle mücadele ederken, şehit olurken, Ankara'daki beylerin çocukları o dağlarda yer alıyor mu?" diye eleştirilerini yöneltti.

"ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM, EN BÜYÜK İHANETTİR",

Hükümeti şehitler arasında ayrım yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Şehitler arasında ayrım yapılması bu ülkede gerçekleştirilmiş en büyük ihanettir. Bunu söyledim ve hop oturup hop kalktılar. Evet, oturup kalkacaklar ve bir daha düşünecekler. Şehitler arasında ayrım yapılmasına karşıyız. Bütün şehitlere eşit mesafede yaklaşılmalıdır. Bütün şehitler bu ülkenin onuru konumundadır. Şehitler arasında ayrım yapılması bazılarına iyi para, bazılarına az para bunlar olacak iş değil ve doğru bir şey değildir" dedi.

"KİMSE CUMHURİYETİ VE PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEMİ DEĞİŞTİREMEZ"

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Parlamenter demokratik sistemimizi güçlendirelim diye öneride bulunuyoruz. Meclis'in yayınladığı ortak bildiride, parlamenter demokratik sistemin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Şimdi yapılan şey ne? 'Parlamenter demokratik sistemden vazgeçip, başkanlık sistemi üzerinde getirelim yani rejim değişsin'. Bu ülkede hiç kimse cumhuriyet düzenini ve parlamenter demokratik sistemi değiştiremez. Mücadelemiz hep birlikte olacak. Demokrasiye ve cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

NEŞET ERTAŞ'IN SON BAĞLAMASI HEDİYE EDİLDİ


Kılıçdaroğlu'na konuşması sonrasında ise  Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından, Neşet Ertaş'ın kullandığı son bağlama hediye olarak verildi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com