HP 100 Bin bilgisayarını geri çağırdı


HP 100 Bin bilgisayarını geri çağırdı

HP 100 Bin bilgisayarını geri çağırdı
26 Ocak 2017 Perşembe 12:19 tarihinde paylaşıldı.

Teknoloji devleri arasında yer alan HP, Mart 2013 ve Ekim 2016 tarih arasındaki satışa sunulan Compaq, Compaq Presario, Hp probook, Envy ve Pavilion marka dizüstü bilgisayar modellerini geri çağırdı.

Hewlett- Packart (Hp), 100 bin dizüstü bilgisayarı geri çağırdı. Yaklaşık 7 ay önce de 41 bin dizüstü bilgisayar bataryasını geri çağıran HP, bu defa Mart 2013 ile Ekim 2016 arasındaki satışa sunulan Compaq, Compaq Presario, Hp Probook, Envy ve Pavilion serileri olduğu belirtiliyor. Sony de son zamanlarda dizüstü geri toplama programından etkilenen markalar arasında yer almıştı.



HP, müşterilerine çağrı yaparak, 2016 yılında bataryalarını kontrol ettirdikten sonra pillerin olumsuz etkilenmediğini tespit edenlerin bile bilgisayarları ve bataryalarını tekrardan kontrol ettirmeleri gerektiğini bildirdi.

Bataryaların derhal kullanıma son verilmesi gerektiği de vurgulandı. Bu durumda olan müşterilerin pillerinin firma tarafından değiştirileceği belirtiliyor.

ABD Tüketici Ürünleri Güvenlik Komisyonu'nun açıkladığı bilgiye göre, hatalı olan bataryaların Panasonic parçalarıyla üretilmiş olan piller olduğu vurgulandı. Lityum-iyon bataryaları alev alma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için toplatılmıştı.

Samsung akıllı telefon Galaxy Note 7'nin de bataryada olan hata nedeniyle piyasadan toplatılmıştı.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com