Burhanettin Kocamaz'a hakaret eden Sonses'e ceza geldi


Burhanettin Kocamaz'a hakaret eden Sonses'e ceza geldi

Burhanettin Kocamaz'a hakaret eden Sonses'e ceza geldi
17 Şubat 2017 Cuma 22:11 tarihinde paylaşıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a medya yoluyla hakaret eden Sonses isimli internet sitesi sahibi Abdülvahap Şehitoğlu'na iki ceza birden geldi.

  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a medya yoluyla hakaret eden "Sonses" isimli yerel internet haber sitesi sahibi Abdülvahap Şehitoğlu'na iki ceza birden geldi.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, basın yoluyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a hakaret eden internet sitesi imtiyaz sahibi Abdülvahap Şehitoğlu'na 14 Bin lira ceza kesildi.


İşte o açıklama:
HAKARET CEZASIZ KALMADI

"Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yönelik olarak bir süredir asılsız ve gerçek dışı olacak şekilde haberlerle kamuoyunun tepkisini çeken bir internet haber sitesinin imtiyaz sahibi Abdülvahap Şehitoğlu’nun üzerine atılı suçlamaların görüldüğü hakaret davasında karar çıktı. Üçüncü çelsede karara bağlanan iki ayrı hakaret dosyası tek dosyada birleştirilirken, Şehitoğlu’nun üzerine atılı ve sübut bulunan kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret suçu işlemesinden ötürü ayrı ayrı 354’er gün para cezası verildi. Toplamda 708 gün karşılığı günlüğü 20 TL’den adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmedilen Şehitoğlu'na  toplamda 14 bin 160 TL para cezası ödemesine kararı verildi.

Şahutoğlu’nun ayrıca vekalet ücreti ve yargılama giderleri için de 2 bin 40 lira ödemesine karar çıkarken, basın yoluyla hakaret eden yerel haber sitesi sahibi Şehitoğlu'nun kişisel hırsları dolayısıyla şirketine 16 bin 200 TL ceza kesildi.

KOCAMAZ'A YÖNELİK ASILSIZ SUÇLAMALAR
"ESKİ SUÇLARI DA DİKKAT EDİLDİ"

Sanık Abdülvahap Şehitoğlu’nun yargılanması sırasında Mersin 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından indirim uygulanmaması dikkat çekerken, duruşmada sanığın suçu alenen işlediği ve bu gerekçeyle cezasının 1/6 oranında arttırıldığı belirtildi. Mahkeme, sanık Şehitoğlu’nun daha önce kasıtlı suçlardan sabıkasının olmasını ve dosyaya yansıyan suçları işlemeye yönelik kişiliği  de dikkate alındı. Şehitoğlu, daha önce işlediği suçlardan dolayı sabıkasının bulunmasıyla birlikte kişiliğinin dikkate alındığı duruşmada mahkeme heyetinde bir daha suç işlemeyeceğine yönelik olumlu kanaat oluşturmadığı dolayısıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasından da yararlanamadı.


"KOCAMAZ'A OLAN KİNİ; GEÇMİŞTEN GELİYOR"
SAYISIZ DOSYASI SIRADA BEKLİYOR

Macit Özcan döneminde, Atatürk Caddesi üzerindeki otoparkı yıllarca işleten, otopark bölgesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından kamu hizmetine açılmasıyla birlikte, yerel internet sitesi "Sonses'ten Burhanettin Kocamaz'ı her fırsatta hedef alan ve basın yoluyla toplumda algı oluşturmaya çalışan, sayısız asılsız ve gerçek dışı haberde imzası bulunan Şehitoğlu'na, Türk yargısı cezayı kesti. İki dosyadan da suçlu olan Şehitoğlu cezalandırılırken, hakkında işlediği birçok suçtan dolayı hazırlanan dosyalar, Büyükşehir Belediyesi Burhanettin Kocamaz tarafından yargıya intikal ettirilmiştir." denildi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com