Sürekli karnı guruldayan genç kıza teşhis koyulamıyor


Sürekli karnı guruldayan genç kıza teşhis koyulamıyor

Sürekli karnı guruldayan genç kıza teşhis koyulamıyor
15 Nisan 2017 Cumartesi 12:10 tarihinde paylaşıldı.

Mersin'in Silifke İlçesi'nde yaşayan ve sürekli olarak karnında guruldama olan Nurgül Tuna'ya gittiği 20 doktorda teşhis koyamadı. Genç kız biran önce sağlığına kavuşmayı istiyor.

 Mersin'in Silifke İlçesi'nde yaşayan 17 yaşındaki Nurgül Tuna, gittiği 20 doktora rağmen hastalığına teşhis koyulamadı. Sürekli karnı guruldayan Tuna, hastalığından dolayı psikolojik tedavi de gördüğünü belirtti.

"BUGÜNE KADAR KARŞILAŞMADIK"


Hastalığından dolayı YGS'ye tek kişilik özel sınıfta giren genç kızı muayene eden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Soylu da yaptığı açıklamada "Böyle bir vakayla daha önce karşılaşmadık. Bu çok nadir görülmektedir. Bugüne kadar böyle bir rahatsızlık görmedik" dedi.

 Silifke'de okuyan Nurgül Tuna, karnındaki guruldamadan duyduğu rahatsızlıktan dolayı da hayata küsmüş durumda. 3 yıl önce başlayan guruldamalar için yaklaşık 20 doktora başvuran ve sonuç alamayan Tuna, ayrıca psikolojik tedavi de görüyor. Hastalığına çare bulumayan genç kız artık rahatsızlığından dolayı hiçbir şey yapamadığını da söyledi.


"TEŞHİS KOYAMIYORLAR"

Hastalığına teşhis koyulamadığı söyleyen Nurgül Tuna "Yaklaşık olarak 3 yıl öncesinde karnımda guruldamalar başladı. İlk başlarda önemsemedim ancak daha sonralarda guruldamalar artış gösterince doktora gittim. İlk önce Silifke daha sonra Mersin, Adana ve Ankara'da hastanelere gittim. Her hastane çeşitli uygulamalar yaptı ancak gittiğimiz hiçbir doktor hastağıma bir teşhis koyamadı. Tanı koyulmayınca da ilaçta verilmedi. Karın guruldaması yüzünden hayata küstüm. Okulda karnımdan inanılmaz derecede ses çıkıyor ve kütüphaneye dahi gidemiyorum. Çarşıya çıkamıyorum, misafirliğe gidemiyorum. Ailemin yanında bile oturamaz durumdayım" dedi.

"TÜRKİYE'DE 3 KİŞİDE"

Bir doktorun araştırmasına göre de bu hastalığın Türkiye'de 3 kişide olduğunu söyleyen genç kız "Son muayene olduğum yerde doktorlardan biri bir araştırma yapmış ve hastalığımın Türkiye'de 3 kişide olduğunu belirlemiş ancak bu kişilerde hastalığa bir çözüm bulamamışlar. Ağrı içerisindeyim ve karnımda sanki birisi tekme atıyor gibi hissediyorum" dedi.


"YGS İÇİN TEK KİŞİLİK SINIF"

Üniversite sınavına özel tek kişilik sınıfta girdiğini belirten Tuna "Sınavlara hazırlanamaz durumdayım ve konsantrasyonum sürekli dağılıyor. Psikolojik destek alıyorum. Sosyal hayatım da bitmiş durumda. Gittiğim her doktor sende birşey yok diyor ancak kakrın guruldamalarım geçmiyor. Devlet büyüklerinden ve doktorlardan bana yardım etmesini istiyorum" diye konuşmasına devam etti.

Anne Zeynep Tuna da kızının durumunun çekilmez bir hal aldığını ve biran önce sağlığına kavuşmasını istediğini belirtti. Baba Yaşar Tuna ise kızı için tüm imkanlarını seferber ettiğini ve artık gücünün kalmadığını belitti. Baba Tuna, devlet büyüklerinden kızının tedavisi için yardım yapılmasını istedi.


Mersin haber




Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com