Mersin'de açığa alınan öğretmenler için imza kampanyası


Mersin'de açığa alınan öğretmenler için imza kampanyası

Mersin'de açığa alınan öğretmenler için imza kampanyası
02 Ekim 2016 Pazar 11:04 tarihinde paylaşıldı.

Mersin'de Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin açığa alınmasını protesto eden grup imza kampanyası başlattı. Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen grup öğretmenlerin görevlerinin iade edilmesini talep ediyor.

 Mersin Eğitim-Sen üyesi öğretmenler açığa alınmasını protesto etmek üzere Özgür Çocuk Parkı'nda imza kampanyası düzenlendi.

Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeri tarafından yapılan eylemde "Bilimsek, anadilde eğitim, laik ve barış isteyen tüm öğretmenler onurumuzdur", "Türkiye'nin aydınlık yüzü olan Eğitim-Sen'den elinizi çekmenizi istiyoruz" yazılı pankartlar açıldığı dikkat çekti.

Eylem sırasında öğretmenime dokunma yazılı tişörtleri giyen yüzlerce eylenci "Susma haykır, Ohal'e hayır, karanlığa teslim olmayacağız, kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları atıldı. Mersin Emek ve Demoktasi Platformu sözcüsü Kemal Göksoy, 11 bin 301 öğretmenin açığa alınmasından sonra binlerce öğretmen hakkında da soruşturma başlatıldığını belirtti. Kesk Döner sözcüsü Yusuf Kaya ve Eğitim Sen Şube Müdürü Sinan Muşlu da yaşananlara tepkisini göstererek açığa alınan öğretmenlerin biran öce görevlerinin iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Eylem sonrasında açığa alınan öğretmenlerin görev iadesi için imza kampanyası başlatıldı.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com