Gaziantepspor, El Kaide yanlısı olduğu iddia edilen Hatira'yla anlaştı


Gaziantepspor, El Kaide yanlısı olduğu iddia edilen Hatira'yla anlaştı

Gaziantepspor, El Kaide yanlısı olduğu iddia edilen Hatira'yla anlaştı
31 Ocak 2017 Salı 18:09 tarihinde paylaşıldı.

Gaziantepspor yönetimi, Bundesliga takımı Darmstadt'tan El Kaide yanlısı olduğu için kovulan Ben Hatira'yı kadrosuna kattı. Orta saha oyuncusu Rize yönetimiyle anlaşamayınca Gaziantepspor'a geldi.

  Gaziantepspor, Bundesliga'da top koşturan Darmstadt 98 kulübünün El Kaide'yle bağlantısı olduğu tespit edildikten sonras sözleşmesine son verilen Berlin doğumlu Tunuslu oyuncu Anis Ben Hatira ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Transferde şu zamana kadar 10 futbolcuyla anlaşan Gaziantepspor Anis Ben Hatira'yı da kadrosuna kattı. Çaykur Rizespor'la anlaşmak için Türkiye'de bulunan Tunuslu orta saha oyuncusu Anis Ben Hatira'nın Rize yöneticileriyle anlaşamaması üzerine Gaziantepspor'un yolunu tuttu.

EL KAİDE YANLISI OLAN GRUBA MALİ DESTEK

Darmstadt 98 yönetimi Hatira'nın El Kaide üyesi Ensar grubuna yardım gönderdiği iddiasıyla birlikte harekete geçip sözleşmesini feshetmişti. Ben Hatira, Ensar grubu organizasyonlarıyla beraber Gana'ya gitmiş ve oradaki su projesine destek olmuştu. Darmstadt'ın bağlı olduğu Hessen Eyaleti Hükümeti tarafından da futbolcu cihatçı gruplara yönelik bağlantısı olduğu için eleştiri sebebi olmuştu.

Sol'da yer alan habere göre, Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth "Ben Hatira gibi oyunculara izin gösterilmemeli ve eğer istihbarat tarafından bilinen aşırı dinci gruplarla bağlantısı olduğu taktirde acilen sınırları çizmek gerekiyor" demişti.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com