Dört parti de İzmir Saldırısını kınadı


Dört parti de İzmir Saldırısını kınadı

Dört parti de İzmir Saldırısını kınadı
06 Ocak 2017 Cuma 11:51 tarihinde paylaşıldı.

İzmir'de yaşanan bombalı terör saldırısını mecliste bulunan dört parti kınama mesajı yayınladı. Hdp'nin ilk kez yayınladığı kınama mesajı da dikkat çekti.

  Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, torba kanun görüşmeleri sırasında Chp'li Levent Gök söz alarak İzmir'de yaşanan terör saldırısını gündeme taşıdı. 4 Parti'den de İzmir Saldırısıyla İlgili kınama mesajı geldi.

AK PARTİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İzmir'de yaşanan bombalı terör saldırısında şehit düşen polis ile mübaşire Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Terör saldırıları nereden gelirse gelsin, kim tarafındandüzenlenirse düzenlensin  insanlığa karşı yapılan bir suç olduğunu belirten Ağbal, "Bütün partiler gruplarımızdan düzenlenen ortak açıklamalar, ortaya getirdiğimiz irade de bize gösteriyor ki devlet, hükümet, parlemento, güvenlik birimleriyle beraber millet olarak terörle sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

Mhp Mersin Milletvekili Baki Şimşek, hain saldırı sonucunda meydana gelen terör saldırısını kınadığını belirterek, 2017'ye umutla girmek istediklerini fakat şehitler vererek yeni yıla başladıklarını dile getirdi. Şimşek, hükümetin gereken önlemleri önceden alarak ülkemizin gündeminden terörü silmesini, tüm vatandaşların da 81 ilde rahatça dolaşabileceği bir Türkiye'yi yeniden oluşturmasını istediğini söyledi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yaşanan saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını ifade belirterek saldırıyı gerçekleştiren teröristleri de lanetlediğini belirtti.  CHP'li Gök saldırıların yaşanmaması için hükümetin önlem almasını isteyerek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

HDP

Bu terör saldırısında en dikkat çeken ise Hdp'nin saldırıyı kınamasıydı. HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, İzmir'de yaşanan terör saldırının nereden gelirse gelsin, toplumsal yaşamı hedeflediğini söyledi. Saldırıyı HDP adına kınadığını da altını çizen Yıldırım, ölü sayısının artmamasını diledi. Yıldırım, "Bundan sonra Türkiye'de benzer saldırı ve acıların yaşanmamamasını dileyerek saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum." dedi. İzmir milletvekilleri de yerlerinden söz alarak, saldırıyı kınadıklarını belirtti.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com