Aytuğ Atıcı kimdir?

Aytuğ Atıcı kimdir?

30 Eylül 2015, 23:12
Aytuğ Atıcı kimdir?
 Prof.Dr. Aytuğ Atıcı; 1964 Adana doğumlu siyasetçi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Yenidoğan Uzmanlık eğitimlerini tamamladı.

2002 yılında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne atandı ve burada Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesini kurdu. 2003 yılında Profesör oldu.

Mersin Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği ve Dekan Yardımcılığı, İlk Yardım Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bingöl İli Gönüllü Milletvekilliğini üstlendi, 7 Haziran 2015 tarihinde 25. Dönem ve 1 Kasım 2015 tarihinde 26. Dönem CHP Mersin Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye geldi. Nükleer Savaşa Karşı Uluslararası Doktorlar (IPPNW) ve Nükleer Silahsızlanma için Parlamenterler Birliği (PNND) Konsey üyesidir. 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı, Neonatoloji Bilim Dalı Başkanlığı ve daha birçok idari görevlerde bulundu. Bunların yanı sıra, Mersin Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği, Gebe Eğitim Merkezi Kuruculuğu ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde danışma kurulu üyelikleri yaptı. Ürettiği ulusal projelerle 10 binden fazla sağlık çalışanının eğitimine katkı sağladı.

Çeşitli ülkelerde bilimsel inceleme ve gözlemlerde bulundu. Çalışmaları nedeniyle yurt içi ve yurt dışında yapılan 200’den fazla bilimsel etkinliğe davet edilerek konuşmalar yaptı. Kendi alanında 11 kitabın editörlüğünü yaptı. 100’den fazla makalesi yurt içi ve yurt dışı bilimsel der gilerde yayınlandı. Bu çalışmalarından bazıları çeşitli ödüllere layık görüldü.

Profesör Doktor Aytuğ Atıcı mesleki kariyerinin yanı sıra toplumsal faydanın peşinde, insana yakışır, özgür ve eşit bir dünyanın hayaliyle bir çok sivil toplum örgütünde aktif rol almıştır. Yaşamı boyunca Atatürk’ün çizdiği çağdaş yolda yürüyen ATICI Türkiye’nin laik, demokratik,sosyal ve hukuk devleti yapısını korumaya yönelik tavrından asla vazgeçmemiştir. Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitimi Destekleme Derneği Üyesi aynı zamanda UNİCEF Türkiye Milli Komite Mersin Şubesi Kurucu Üyesi ve Başkanı olarak çalışmıştır.

İlkelerinden ödün vermeyen sarsılmaz bir inançla üç yıl süreyle Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yapmıştır.

Prof.Dr. Aytuğ Atıcı, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Doçenti olan Şebnem ATICIile evli ve 2 çocuk babasıdır.



Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com