Kocamaz: İstiklal Marşı, Türk Milletinin yeniden var olduğunu gösteren dizelerdir


Kocamaz: İstiklal Marşı, Türk Milletinin yeniden var olduğunu gösteren dizelerdir

Kocamaz: İstiklal Marşı, Türk Milletinin yeniden var olduğunu gösteren dizelerdir
12 Mart 2017 Pazar 18:50 tarihinde paylaşıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz İstiklal Marşı’nın 96. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Mesajında "İstiklal Marşı, Türk Milletinin tekrardan var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir" dedi.

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İstiklal Marşı'nın kabülünün 96. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında İstiklal Marşı'nın Türk Milleti için bağımsızlık mücadelesini en iyi şekilde yansıttığını söyleyerek "İstiklal Marşı, Milletimizin tekrardan var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir." dedi.

"YENİDEN VAR OLMA MÜCADELESİNİN
ÖLÜMSÜZLEŞTİĞİ DİZELERDİR"


Başkan Burhanettin Kocamaz, yayınladığı mesajında Türk milletinin ve devletin bağımsızlığında sembol olan İstiklal sevgisi olan şair Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de TBMM tarafından kabul edilmesinin 96. yılında tekrardan o çoşkuyla kutladıklarını belirtti. 

Türk Milleti'nin tarihin hiçbir kısmında bağımsız yaşama arzusundan ödün vermediğinin altını çizen Kocamaz "İstiklal Marşı, Türk Milleti için özgür ve bağımsız yaşama gayretinden ödün vermeksizin dimdik ayakta kalarak tekrardan var olmak için verilen mücadelenin ölümsüzleştiği dizelerdir. Kurtuluş Savaşı'nın başladığı zamanlarda, savaşın milli ruh içinde kazanılması olanağını göstermek için düzenlenen yarışmada, Mehmet Akif Ersoy'un şiiri birinci gösterilerek 12 Mart 1921'de TBMM tarafından bazı milletvekilinin itirazlarına rağmen kabul görmüştür." dedi.

"İSTİKLAL MÜCADELESİNİ YANSITLAKTADIR"

Kocamaz, İstiklal mücadelesinde dönemi yansıtmakta olan dizeleri marş olarak söylendiği zaman ise Türk Milleti'nin her defasından heyecanlandığını söyleyerek devam etti, "Mehmet Akif tarafından yazılan bu şiir İstiklal mücadelesi verilen dönemi net şekilde yansıtlamaktadır. Milletimizin o günlerde yaşadığı zorlukların hissedilebildiği mısralar şiir olarak okunduğunda ve marş olarak söylendiğinde bizleri oldukça heyecanlandırmaktadır. Her defasında tüylerimizi diken diken eden ve bizi heyecanlandıran İstiklal Marşı'mızın kabülünün 96. yılını en içten duygularla kutlarken; bu eşsiz eserin şairi olan Mehmet Akif Ersoy'la birlikte bu vatan için kanını vermiş ve İstiklal Marşı'na ilham olmuş tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com