Vahşice İşlenen Cinayete En Ağır Ceza Verildi


Vahşice İşlenen Cinayete En Ağır Ceza Verildi

Vahşice İşlenen Cinayete En Ağır Ceza Verildi
21 Nisan 2017 Cuma 19:15 tarihinde paylaşıldı.

Adana'da 27 yaşındaki Songül Erçil'i vahşice öldüren 37 yaşındaki Fatih Karaman'ın yargılanmasında en ağır ceza verildi. Zanlının savunmasında "genç kadının milli duygulara hakarette bulunduğu için tahrik olduğunu" söylese de katil zanlısına müebbet hapis cezası verildi.

 Olay, 3 Aralık 2016 günü Adana'nın Yeşiltepe Mahallesi'nde gerçekleşmişti. Mersin'de denizde bulunan kol ve bacak ve Adana Büyükşehir Belediyesi katı atık tesislerinde bulunan parçaları sonucunda çalışma başlatan emniyet güçleri, cesetin Almanya doğumlu 27 yaşındaki 3 çocuk annesi Songül Erçil'e ait olduğunu tespit edilmişti. Cinayet zanlısı Fatih Karaman müebbes hapis cezasıyla cezalandırıldı.


Adana Asayiş Şube Müdürlüğü'nün yaptığı araştırma sonucunda olayın cinayet olduğunu yönünde çalışma başlattı. Adana emniyetinde özel ekip kurulması sonucunda 1 numaralı şüpheli cinayet zanlısı 37 yaşındaki Fatih Karaman ise 8 Aralık günü yakalanıp gözaltına alınmıştı. 

İFADESİ KAN DONDURMUŞTU


Cinayeti 3 aralık'ta işlediğini belirten soğukkanlı katil zanlısı, daha önce Songül Erçil'i görmediğini her şeyin birden bire olduğunu söyledi. Karaman ilk ifadesinde "Bir arkadaşla tavla oyunu oynadığımız sırada içeri geldi ve çok açım yardım edin dedi. Ben de evdeki börekten verdim, sobanın başına oturdu. Oyun bittikten sonra arkadaşım gitti ve kadın böreği yedikten sonra cebinden uyuşturucu çıkardı. Uyuşturucunun zararlarından bahsettim ve içmemesi için uyardım. Baktım söz dinlemiyor bende tuvalette içmesine izin verdim. Tuvaletten çıkınca ben örğütçüyüm, dağda 4 yıl kaldım, hepinizi öldürmek gerek dedi. Sonrasında kan beynime çıktı ve boğazına sarıldım. Sürükledim ve yandaki barakaya taşıdım. Bir süre sonra kolları yana düştü ama ayakları hala kıpırdıyordu. Başına da sopayla vurunca öldüğünü anladım. 3 bıçakla parçalara ayırdıktan sonra farklı torbalara koyup cesedi çöpe attım. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım"


"CESEDİ PARÇALARA AYIRDI"

Adana çöp arıtma tesislerinde kadın bacağı bulunması sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında tonlarca çöp içinde arama yapılmıştı. Aramalar sonucunda da yine bir sol kola ulaşan polis ekipleri, çöpler üzerinde de araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu çöplerin Adana'da bulunan Sucuzade Mahallesi Odalar Caddesi'nden toplandığını belirleyen ekiper otel ve pansiyonlar üzerinde araştırma yaptı. Kasaplar Çarşısı'nda bir pansiyonda tek başına yaşayan Songül Erçil'den bir haftadır haber alınmadığını öğrenen ekipler, bölgedeki güvenlik kamelarından en son olarak 30071 sokakta görültüğü tespit edildi. Sokaktaki kahvehanede çalışan Fatih Karaman'ın da olay sonrası Uşak'a gittiğini öğrenen polis ekipleri soruşturmayı derinleştirmesi sonucunda zanlıya Adana dönüşünde otogarda ulaştı. Suçunu itiraf eden Karaman'da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"OLAYDA TECAVÜZ DE VAR"

Songül Erçil'in abisi de kız kardeşini uyuşturucuya alıştıranın eski kocası olduğunu ve katilin kardeşine tecavüz ettikten sonra olay anlaşışmasın diye parçalara ayırmış olabileceğini söyledi. Duruşma savcısı da araştırılacak bir konunun kalmadığını söyledikten sonra mütaalasını verdi. 

Savcı, Karaman'ın cinsel istismara teşebbüs ettiğini genç kadının direnmesiyle birlikte duyduğu öfke karşısında cinayete kalkıştığını ve canavar bir hisle eziyet çektirerek öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi.

ATALAY FİLİZ ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Son sözü dinlenen Karaman, savcının mütalasına tepki gösterip "Savcı, sanki benimle ordaymış gibi durumu anlattı. Söyledikleri kanıma dokunduğu için bunları yaptım. Farklı niyetim olsaydı Atalay Filiz gibi başkalarını da öldürürdüm" dedi.

Mahkeme, Fatih Karaman'ı canavarca hisle eziyet çektirerek cinayet işleme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ve herhangi bir ceza indirimi de uygulanmadı.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com