Galerilerle, Oto ekspertizler birlikte mi çalışıyor?

Galerilerle, Oto ekspertizler birlikte mi çalışıyor?

31 Ocak 2017, 18:41
Galerilerle, Oto ekspertizler birlikte mi çalışıyor?
Oto ekspertiz servisleri artık araç satın almadan önce ustaya götürelim devrine son verdi. Usta ve teknolojik imkanları bir arada müşteriye hızlıca sunan Ekpertizler, araç almadan öncesinde arabayla ilgili çok detaylı bilgi sahibi olmak için oldukça önemli işletmelerdir. Ancak son zamanlarda yapılan şikayetler artınca bu işletmelerin daha sık denetlenmesi gerektiğine dikkat çekilmektedir.


Araba alırken mağdur olmamanız için ilk olarak oto ekpertiz servislerinin yolunu tutuyorsunuz. Genelde araç başı 100-150 lira arasında test yapan özel ekpertiz servisleri araba alırken önemli bir olay üstleniyorlar. Araba hakkındaki tüm bilgileri sunduğu için araba alıcıları bu servislere güveniyor.

Güvenilerek gidilen bu servisler, aracı test ettiği belgelerin yanı sıra kendi notunu da alıcılara sunuyor. Alıcı kişiler de bu rapor doğrultusunda arabaya ne akdar güveneceğini biliyor. Fakat son zamanlarda ekspertizlerle ilgili yaşanan şikayetler de artınca böyle bir araştırma yapmamız istendi. Söz konusu şikayetlerde bazı ekspertiz servislerinin hileli rapor sunduklarını, bu raporlara işletme için imza yada mühür basmadıkları/ sahte imza, kaşe attıkları anlaşılıyor.

KUSURLARI GÖSTERMİYORLAR

Bu konudaki mağdur olan vatandaşlar özellikle galericiler sitelerine yakın oldukları ekspertizlerin galericilerle anlaşma yaptıklarını iddia ediyor. Örnek vermek gerekirse 5 parça boyalı araca 2 parça boyalı diyebiliyorlar. Bu nedenle galericiler sitesi yakınlarında olan Oto ekspertiz servislerine olan güven de kayboluyor.

BİNİCİYE BİNDİR, GALERİCİYE İNDİR

Galericilerin çevresinde bulunan oto ekspertizler galericilere indirimli fiyattan test yaparken, vatandaşlara farklı fiyat uyguluyorlar. Bu da şüphe çeken bir diğer detay olarak karşımıza çıkıyor.

ARACIN KUSURLARI YUMUŞAK SES TONUYLA
İYİ OLANLAR GÜR SES TONUYLA


Yine iddialara göre 10 adet araç test etme karşılığında galericilere iskonto yapılıyor. Hatta ekspertizler galericilere jeton vererek sürekli müşterileri olmasını sağlıyor. Bu jetonları galericiler peşin ve indirimli alabiliyor. Bittikçe de yeniliyorlar. Ancak şöyle bir durum dikkat çekiyor. Galericiler böylelikle ekspertizlerin devamlı müşterileri konumunda yer alıyor. Araç müşterileri ise 1 defalık geldiği için, galericileri araç için ezmek istemeyen oto ekspertiz sahipleri galericilerin safında yer alabiliyor. İster istemez de olsa devamlı çalıştıkları galericileri kayırabiliyorlar. Vatandaşlar, araç kusurlarını söylerken yumuşak bir ses tonunun karşı tarafı psikolojik olarak kırarak ikna etmeye yettiğini ve sonucunda aracın iyi durumunu gür bir ses tonuyla anlatıldığına şahit olduklarını belirtiyorlar.

Durum böyle olduktan sonra da vatandaşların görüşleri ekspertiz servislerinin oto galericiler çevresindeki olanlara güven duymadıklarını, merkezlerde bulunan ekspertizlerin daha sağlıklı olacağına inanıyorlar. Eğer bu durum biran önce düzeltilmezse galericilerin yanlarında bulunan ekspertiz servisleri yakın zamanda çok kötü etkilenecek gibi görünüyor. Uyarısı bizden...




Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com