Fikri Sağlar Kimdir?

Fikri Sağlar Kimdir?

30 Eylül 2015, 23:10
Fikri Sağlar Kimdir?

Durmuş Fikri Sağlar, (d. 1953, Mut, Mersin), Türk siyasetçi ve yazar.

Galatasaray Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi İdarî Bilimler Fakültesinden mezûn oldu. Önce Sosyaldemokrat Halkçı Parti’yi ardından Cumhuriyet Halk Partisi’ni XVII., XVIII., XIX. ve XX. Dönemlerde İçel Milletvekili olarak temsîl etti. SHP’de çok genç yaşta genel sekreterlik yaptı. 18 Nisan 1999’daki genel seçimlerde CHP’nin %8,71 oy almasından ötürü baraj dışı kaldığından Fikri Sağlar’ın da milletvekilliği sona erdi. 49. 50. 52. Hükümetlerde Kültür Bakanlığı yaptı ve 50. Hükümet’te revizyon sonucu Kültür Bakanlığı’ndan Devlet Bakanlığı’na getirildi. Halen Cumhuriyet Halk Partisi PM üyeliği görevini sürdürmektedir. Susurluk Kazasının ardından kurulan TBMM Susurluk Komisyonunda üyelik yapmıştır. Birgün gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır. Tiyatro sanatçısı Serap Sağlar’la evlidir. Tiyatro sanatçısı Gerçek Sağlar’in babasıdır.

Kod Adı Susurluk/Derin İlişkiler adlı kitabı vardır. Kitapta, Susurluk kazasının ardından Türkbank ihalesinin dondurulmasına kadar devam eden olaylar zincirini kitabında anlatılmaktadır. Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nden 2015 Mersin Milletvekili adayıdır.



Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com