2. Tur oylaması 345 ile kabul edildi


2. Tur oylaması 345 ile kabul edildi

2. Tur oylaması 345 ile kabul edildi
18 Ocak 2017 Çarşamba 19:30 tarihinde paylaşıldı.

Tbmm Genel Kurulunda gerçekleştirilen 2. tur görüşmelerinde yapılan gizli oylama sonucunda teklifin 1. maddesi 345 oyla kabul edildi.

Tbmm Genel Kurulunda yapılan 2. tur görüşmelerinde anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesi 345 oyla kabul edildi. Yapılan gizli oylamada 486 milletvekili oy kullandı.

İşte 2. Turda kabul gören 1. Madde:

MADDE 1 - 7/11/1982 tarihli ve 2709 sayılı TC Anayasanının 9. maddesine ''bağımsız'' ibaresinden sonra gelmek üzere ''tarafsız'' ibaresi eklenmiştir.
Anayasa teklifinin gizli oylaması saat 17.00'de gerçekleştirildi. Tbmm Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, kısa bir konuşma yaptıktan sonra 2. turda 330 zorunluluğunun altını çizdi ve bu sayı altında kalınması durumunda düşeceğini de belirtti.

Alınan bilgilere göre Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yurt dışında bulunuyor. Bu bakanların vekalet bıraktığı vekiller 2. tur oylamasında oy kullanacak.

GİZLİ OYLAMA İHLAL MI EDİLİYOR?

Chp Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, Anayasa'nın 96. maddesinde yer alan vekalet durumuyla ilgili olarak bakanların Başkanlık Divanı'ndaki tavrını öğrenmek istediğini belirtti. Özel konuşmasında ''Bir bakan diğer bakana vekalet veriyorken, oyunu söylediği taktirde diğer bakan da vekaleten oy kullanıyorsa gizli oylama ihlal ediliyor demektir. Eğer söylemeyip dier bakan kendi iradesiyle oy kullanıyorsa 2 kere oy kullanma söz konusu oluyor. Vekaletle gizli oy kullanılmayacağını düşünmekteyiz. Yapılan ilk turda hangi bakan vekaleten oy kullanıldı bizi bilgilendirilmesini istiyoruz'' dedi.

Bu oylama sonucunda Anayasa Mahkemesi'nin yargı yetkisi  Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılacağına dair verilen hüküm de, "bağımsız ve tarafsız" mahkemeler tarafından kullanılacağı şeklinde değişikliğe gidilecek.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com