Bingöl'de polis aracına bomba yüklü araçla saldırı yapıldı


Bingöl'de polis aracına bomba yüklü araçla saldırı yapıldı

Bingöl'de polis aracına bomba yüklü araçla saldırı yapıldı
23 Ekim 2016 Pazar 12:29 tarihinde paylaşıldı.

Bingöl'de terör örgütü Pkk'nın kaymakamlığın yakınına bıraktığı bomba yüklü aracı infılak ettirmesi sonucu 1 Polis şehit olurken, 6'sı polis 20 kişinin de yaralandığı belirlendi.

 Terör yine kalı yüzünü gösterdi. Bingöl'e bağlı Genç İlçesi'nde Pkk üyesi olduğu tespit edilen kişiler kaymakamlık binası yakınında bomba yüklü aracı, zırhlı polis aracı geçişi sırasında patlattı. Saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 1 polis memuru şehit düşerken, 6'sı polis olmak üzere 20 kişi yaralandı.

Bingöl'e bağlı Genç İlçesi Kaymakamlık binası önünde yapılan hain saldırıyla meydana gelen patlama sonucunda yaralılar Genç İlçe Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonrasında Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan bir polis ise helikopterle alınarak Malatya'ya gönderildi.

Patlamanın olduğu bölgede ev ve işyerleri zarar görürken elektiriklerin kesildiği ilçeye geçici zamanlı olarak giriş çıkışlar yasaklandı. Olay sonrasında geniş çaplı operasyonların başlatıldığı belirtildi.

VALİ KÖŞGER'DEN İLK AÇIKLAMA
 
Basına açıklama yapan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşker ''Saat 22.50 sırasında Genç İlçesinde eş zamanlı olarak saldırı gerçekleşti. Bombalı araç infılat ettirildi. Kaymakamlık Lojmanlarını koruyan polis memurumuz şehit düştü. 6 güvenlik görevlisi de yaralandı. Birisinin durumu ağır, diğerlerinin ise hayati tehlikesi bulunmuyor. Durumu ağır olan kişi helikopterle Malatya'ya sevk edildi. 14 sivil vatandaş ise hafif şekilde yaralandı. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Teröristlerle sıcak temasa girildi, karşılıklı çatışma başladı. Şu anda da operasyonlar devam ediyor'' dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com