Urfa'da bombalı araçla terör saldırısı: 1 çocuk öldü


Urfa'da bombalı araçla terör saldırısı: 1 çocuk öldü

Urfa'da bombalı araçla terör saldırısı: 1 çocuk öldü
17 Şubat 2017 Cuma 22:51 tarihinde paylaşıldı.

Urfa'nın Viranşehir İlçesi'nde bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 3 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

  Urfa'nın Viranşehir İlçesi Savcılar sitesi bahçesinde akşam saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Olay yerine hızla  polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

urfa viranşehir bomba patlaması

İlk belirlemelere göre, Yenişehir Mahallesi'nde bulunan hakim ve savcılar lojmanlarının yer aldığı Savcılar Sitesi'nde 20.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrasında olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Urfa Valisi Güngör Azim Tuna'nın ilk açıklamasına göre 3 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti, 15 kişiyse yaralandı.

İŞTE URFA VALİSİNİN AÇIKLAMASI:

viranşehir bomba patlaması 2017

Urfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir'de olan patlamanın bombalı bir araçla yapıldığını, olay sonrasında 3 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiğini ve 15 kişinin de yaralandığını açıkladı. Tuna yaptığı açıklamada, aldıkları ilk belirlemelere göre akşam saatlerinde 18-20 yaşlarında olduğu bilinen bir kişinin Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Savcılar Sitesi'ne bomba yüklü bir aracı park ettiğini belirtti.

"Bomba yüklü araç park edildikten sonra uzaktan kumanda vasıtasıyla patlatılarak lojmanlara yönelik bir terör saldırısı yapılmıştır. Lojmanlar hasar görmüş olup, olayda zabıt katibinin 3 yaşındaki oğlu yaşamını yitirmiştir. 15 civarında ağır olmayan yaralı vardır. Tedavileri hastanede sürdürülmektedir." açıklamasını yaptı.

BOZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da saldırıyla ilgili Twitter hesabından tepki gösterdi:

"Şanlıurfa Viranşehir'de hakim, savcılara yönelik olan terör saldırısını, bu saldırıyı yaptıranları şiddetle buradan lanetliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu terör saldırısı sadece yargı görevinde olanlara değil, aynı anda hem hukuka, millete, adalete, devlete ve birliğimize düzenlenmiştir. Hiçbir terör saldırısı ülkemizin terörle mücadelesini durduramayacaktır. Teröre karşı olan kararlı mücadelemiz devam edecektir. Hakim ve savcılarla onlara yardım eden görevliler, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da adaleti ayakta tutmak için çalışacaklardır." dedi.

Kızılay Başkanı: Kan sevkiyatı yapıldı

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da saldırı sonrasında Twitter hesabından kan sevkiyatının ilgili hastanelere yapıldığını belirtti.

urfa viranşehir patlama



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com