Van'da alçak saldırı: 3 şehit 73 Yaralı


Van'da alçak saldırı: 3 şehit 73 Yaralı

Van'da alçak saldırı: 3 şehit 73 Yaralı
18 Ağustos 2016 Perşembe 12:04 tarihinde paylaşıldı.

Van'da dün gece yarısı teröristler tarafından hain saldırı gerçekleştirildi. İpekyolu ilçesinde teröristlerin polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda 2 sivil ve bir polis şehit oldu, 73 kişi ise yaralandı.

 Van'a bağlı İpekyolu ilçesinde teröristlerin gece saatlerinde polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü bir araçla düzenlediği saldırıda 2 sivil vatandaş ve bir polis şehit oldu, 20'si polis 73 kişi yaralandı. Bomba yüklü aracı polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binanın önüne getirdiği tespit edilen terörist M.O., yaralı olarak yakalandğı belirtildi.

Van'ın İpekyolu ilçesindeki 2 Nisan Polis merkezi ve polisevine PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla gece yarısı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 sivil vatandaş ve bir polis şehit oldu. 20'si polis 73 kişi yaralandı.


UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATTILAR

Bombalı saldırı gece saatlerinde 23.00 sıralarında İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici'nin makam olarak da kullandığı polisevi ve 2 Nisan Polis Merkezi'ne yönelik gerçekleştirildi. PKK'lı bir terörist, bomba yüklü aracı, polis merkezi ve polisevinin yakınına park edip olay yerinden uzaklaştıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.


PATLAMA SONRASI ÇOK SAYIDA SİLAH SESİ

Gerçekleştirilen patlamanın sonrasında bölgeden çok sayıda silah sesleri duyuldu. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.


TERÖRİST YARALI OLARAK YAKALANDI

Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince kent genelinde başlatılan hava destekli operasyonda, patlayıcı yüklü aracı söz konusu binanın önüne getirdiği belirlenen terör örgütü mensubu M.O., yaralı olarak yakalandı.


VALİ'DEN SALDIRI AÇIKLAMASI: 3 ŞEHİT, 73 YARALIMIZ VAR

Van Valisi İbrahim Taşyapan, İpekyolu ilçesinde polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin, "Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com