Gece yağan yağmur etkisini gösterdi


Gece yağan yağmur etkisini gösterdi

Gece yağan yağmur etkisini gösterdi
15 Nisan 2017 Cumartesi 11:58 tarihinde paylaşıldı.

Mersin'de gece başlayan sağanak yağış yer yer etkili oldu. Kent merkezinde bazı yerler yağıştan olumsuz etkilendi, Mersin Büyükşehir Belediye ekipleri ise gece boyunca su birikintilerine karşı önlem aldı.

 Mersin'de gece başlayan sağanak yağış Büyükşehir Belediyesi ekiplerini harekete geçirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Mersin ve çevresinde şiddetli yağış uyarısında sonra gece saatlerinde şiddetini bir hayli artıran yağmur, kent merkezinde su birikintileri oluşmasına neden oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi yönlendirmesinde belediye ekipleri gece boyunca çalışma gerçekleştirdi. GEce saat 02.00 ile 04.30 arasında artış gösteren etkili yağmur yağışına karşı önlem alan ekipler gece boyunca görev aldı. AKOM'un bölgelere gönderdiği 318 belediye personeli, kepçe, vidanjör, kamyonet,ambulans,arazöz, itfaiye ve pikaptan oluşan 92 araç ile 81 motopompayla beraber ortaya çıkan su birikintilerine büyük bir gayretle müdahale edildi.

GECE BOYUNCA ÇALIŞTILAR

Mersin'de olası bir olumsuzluğu önlemek amacıyla gece boyunca çalışma gerçekleştiren ekipler, sorun yaşanan bölgelerde kısa zamanda hayatı normale döndürdüler. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise olay için yazılı açıklama yaparak Mersin'de her türlü olumsuzluğun yaşanmaması adına belediye personeli araç ve gereçleriyle beraber olaya müdahale ederek olası taşkınların önlenmesi ve devam etmesi gereken yağış bitinceye kadar çalışmaların kent genelinde devam edeceği, ekiplerin yağış sonuna kadar alarm durumunda olacağı bildirildi.

Mersin haber




Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com