Mersin'li balıkçılardan dikkat çeken referandum anketi


Mersin'li balıkçılardan dikkat çeken referandum anketi

Mersin'li balıkçılardan dikkat çeken referandum anketi
16 Mart 2017 Perşembe 13:27 tarihinde paylaşıldı.

Mersin Balık Pazarı esnafı referandum için çok ilginç bir anket yapmaya karar verdi. Yakaladıkları köpek balıklarına "Evet" - "Hayır" yazan balıkçılar dikkat çeken bir kampanyaya Mersin'den start vermiş oldu.

 Mersin'deki balık esnafı dikkat çeken bir referandum kampanyası başlattı. Yakaladıkları balıklara "evet" "Hayır" yazan balıkçılar referandum için anket yaptıklarını belirttiler.

Mersin referandum anketi yapmak isteyen balıklardaki evet, hayır yazılarını gören vatandaşlar ise duruma şaşkınlıkla cevap verirken referandum oyları vatandaşlara yöneltiliyor. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Faruk Polat, "Sonuç sandıkta velli olacak ama böyle bir kampanya başlattık" dedi.


HAYIR OYLARI %57 İLE MERSİN'DE ÖNDE
 
Yurt genelinde açıklanan doğru anket sonuçlarına göre "Hayır" oyları önde gözükürken Mersin'de de referandumda "Hayır" oylarının %57 seviyelerinde önde olduğu anketlerde net şekilde anlaşılıyor. Balıkçıların başlattığı anketler sadece eğlence amaçlı olurken, hayır oylarının Mersin'de yüksek olduğu belirtiliyor.


EVET BALIĞINI SEÇEN DAHA YÜKSEK

Dikkat çekmek için başlattıkları kampanyayla ilgili açıklama yapan Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Faruk Polat ise "Evet" balığını seçenlerin yüksek olduğunu iddia etti. Ancak kesin sonucun sandıkta belli olacağını da belirten Polat "Tutulan bu köpek balıkları kanser hastalara dağıtılacaktır. O esnada vatandaşlardan bilgi edinmek için böyle bir işe koyulduk. Evet oylarını şuanda önde görüyoruz ancak ileriki zamanlarda neyin olduğunu kesin şekilde göreceğiz. Her şeyin Hayırlısı diyoruz. Türkiye'nin geleceği için vatandaşlarımız en iyi kararı verecektir" dedi.


BALIKLAR TAZE VE FİYATLARI OLDUKÇA UCUZ

Balık fiyatları ile ilgili de bir değerlendirme yapan Polat "Havalar oldukça güzel. Çeşitler bol şekilde ve fiyatlar da gayet ucuz. Kefal 8-20 Lira. Çupra 15-30 lira arasında. Sardalye 4-5 lira, hamsi 10-12 lira, barbunya ise 15-25 lira arasında değişiyor. Tabi bu fiyatlar balık büyüklüklerine göre değişiklik gösteriyor. Vatandaşlarımıza haftada en az bir kez balık yemesini tavsiye ediyoruz. Dereyi dereciden balığı balıkçıdan almak lazım. Şuan denizlerimizden tutulan balıklar çok iyi, herhangi bir sıkıntı gözükmüyor "dedi.




Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com