Tarsus'ta İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Kursu ilk verimini verdi


Tarsus'ta İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Kursu ilk verimini verdi

Tarsus'ta İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Kursu ilk verimini verdi
28 Şubat 2017 Salı 22:50 tarihinde paylaşıldı.

İstiridye mantarı yetiştiriciliğine teşvik etmek amacıyla ülkemizde son zamanlarda yaygınlaşan ve ücretsiz olarak verilen kurslar ilk verimini vermeye başladı. Tarsus istiridye mantarı kursunda görülen eğitim sonucunda hazırlanan mantarların ilk hasadı yapıldı.

  İstiridye mantarı yetiştiriciliği için Tarsus'ta açılan kurs ilk verimini verdi. Tarsus Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde yapılan çalışmada istiridye mantarı kursunda ilk hasat yapıldı.

Mantar hasadına Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin  Boro ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy ile kursiyerler katıldı.

Belediye Tesislerinde yapılan mantar atölyesinde kurs hocası Ziraat Mühendisi Sibel Güvençli eğitmenliğinde kursiyerler mantar yetiştirme tekniklerini uygulamalı şekilde öğreniyor. Bu sayede yapılan denemeler sonucunda ilk flaş alındı.
İstiridye mantarı kursuna gelenler ise kurs verilerek bu imkanları sağlayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

KİLOSU 8 TL'DEN ALICI BULUYOR
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR


tarsus istiridye mantarı

İstiridye mantarının insan vücuduna çok yararlı bir besin kaynağı olması nedeniyle ülkemizde son yıllarda tüketimi hızla artmaktadır. Özellikle kolestrol düşürme, bağışıklık sistemini dirençli tutma, kansere karşı etkili rol oynama, anemiye karşı etkili savaş açma, yüksek tansiyonu kontrol etmede ve bir çok hastalığa karşı vücuda yararlı bir besin olması nedeniyle pazarlarda 10 liradan alıcı bulabilen istiridye mantarı toptan olarak 7-8 liraya alıcı bulabilmektedir.

Tarsus Belediyesi olarak vatandaşları meslek sahibi olmaları için aracılık ettiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro, meslek sahibi olan vatandaşların direk olarak ekonomiye katkı verdiklerini belirtti. Boro, Akdeniz bölgesinde büyük talep gören istiridye mantarından iklimlendirme ünitelerinin sıcaklığı ile nem, havalandırma, ışıklandırma gibi uygulamalar sonucunda %35 - 40 arası verimli ve kaliteli ürünler alındığının altını çizdi.
 
Başkan Yardımcısı Boro, Akdeniz bölgesinde çok ilgi gören istiridye mantarından iklimlendirme ünitelerinin sıcaklık isteği nem (sisleme), havalandırma ve ışık sistemi kurulumu düzenli yapıldığında, %35 - %40 oranında verimli ve kaliteli ürünler alındığını belirtti. Başkan Yardımcısı Boro, bu tür uygulamaların devam edeceğini belirtti.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com